Artysta dziwak ?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

Postprzez Galandir Pn, 31 maja 2010, 01:32

jestem normlany, czuje sie normlany i lepszy od niektorych innych :P taka moja mantra i nią sie kieruje. :lol: :P

z niepokojem patrząc na niebo granatowe....
mam wszystko w dupie... pocałujta mnie w "głowe" xD :dance: :dance:
Galandir

Postprzez szczekan Pn, 31 maja 2010, 10:22

orro napisał(a):"co do ich wariactw nie zawsze jestem wyrozumiała, bowiem są ludźmi i nade wszystko sa ludźmi, a potem artystami." W pełni się z tym zgadzam. Nie ma powodów by dyskryminować ogół i wybaczać jednostkom artystycznym (cokolwiek znaczy okreslenie artysta) czyny podług naszego wzorca moralnego karygodne i niegodne. Taka dziwaczna fascynacja może bowiem zaprowadzić nas do fascynacji artystami pokroju Adolfa H. Ergo ... oceniajmy nie po tym jak widzi lub lansuje osobnika otoczenie lecz po tym jak przystaje jego zachowanie, postawa czy wspomniane dziwactwo do naszych wzorców moralnych , nie zapominajmy jednak o TOLERANCJI.

Pełna zgoda... Dawniej np. częste mycie ciała było uważane za zachowanie dziwaczne. Równiez czytanie książek np na wsi... A z tą tolerancją o której wspominasz to zauważyłem takie oto dziwaczne zachowania, że ludzie domagający się tej tolerancji dla własnych dziwnych niekiedy zachowań często sami są antytolerancyjni względem innych i np. potrafią palić w miejscu publicznym, gdzie wielu niepalących albo rzucać mięsem, bo tak im własnie pasuje, czy puszczać wiatry bez kozery itd.... Jednym słowem żenada...
szczekan

Postprzez szczekan Pn, 31 maja 2010, 10:24

Galandir napisał(a):jestem normlany, czuje sie normlany i lepszy od niektorych innych :P taka moja mantra i nią sie kieruje. :lol: :P

... no i ten wisielczy humor... OK... :ok:
szczekan

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 31 maja 2010, 14:56

w granatowym niebie nie widze niepokoju, bardziej zastanawiałabym się nad tym krwawym, które tłumaczymy jako zachód słońca , a co bedzie jak namaluję zielone? Gali? :hmm:

a co do poprzednich wywodów, to np. ja nie należe do wyrozumiałych osób, raczej bardzo wymagających, co znacznie utrudnia życie mnie i innym ;)
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez Indygo Pn, 31 maja 2010, 16:04

Lamka napisał(a):w granatowym niebie nie widze niepokoju, bardziej zastanawiałabym się nad tym krwawym, które tłumaczymy jako zachód słońca , a co bedzie jak namaluję zielone?

zielonkawe wschody i zachody słońca były jak wisiały nad nami wulkaniczne pyły znad Islandii, bardzo ładnie to wyglądało

- co znaczy normalny? Jaka jest definicja normalności? :hmm:
Osoby malujące, w ogóle wszelkie artystyczne dusze, z reguły są bardziej wrażliwe, czyli w pewnym sensie odbiegają od normy - ergo nie są normalne :-?

Z mojego punktu widzenia, jestem zupełnie normalna - inni...Nie wykluczone, że uważają mnie za dziwaczkę. Ich problem ;)
Indygo

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 31 maja 2010, 18:35

no to musze tego nieba spróbować :D
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez MPietak Pn, 31 maja 2010, 19:32

Wpewnym sensie też jestem artystą chc pewnie ludowym zważywszy na fakt że jestem samoukiem. Czy można powiedzic o mnie że jestem dziwakiem dlatego że w wieku 60 lat trenuje kulturystykę Ruwieśnicy się dziwią a młodsi uznają to za dziwne bo ich tatusiowie od dawna chodują mięsień piwny,ale co jest normalne a co nie.Gdyby można to zdefiniowac wiedzielibyśmy co jest dziwadztwem :hmm:
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Magdalena Sciezynska Pn, 31 maja 2010, 21:30

o rany! ogladałam mistrzostwa świata seniorów najstarszy 70 latek , a ja stawiałam na Polaki i :ok: wygrał :dance:

pozazdrościć w takim wieku mieć taka figurę , Polak był najlepszy bo wszystko równo wypracowane a nie jak u nie których przerost jednej partii nad drugą , to jest okropne a u Naszego wszystko super
Magdalena Sciezynska
.
...
1.
2.
1..

.
...
1.
2.
1..

Postprzez szczekan Pn, 31 maja 2010, 22:11

MPietak napisał(a):Wpewnym sensie też jestem artystą chc pewnie ludowym zważywszy na fakt że jestem samoukiem. Czy można powiedzic o mnie że jestem dziwakiem dlatego że w wieku 60 lat trenuje kulturystykę Ruwieśnicy się dziwią a młodsi uznają to za dziwne bo ich tatusiowie od dawna chodują mięsień piwny,ale co jest normalne a co nie.Gdyby można to zdefiniowac wiedzielibyśmy co jest dziwadztwem :hmm:

To się chwali, bo nie boisz się w tym wieku nadciśnienia tętniczego.
3 in 1,
nie dość, że odważny,
nie dość, że artysta,
to na dodatek playboy -
kulturysta
Moja stara niestety nie pozwala mi uprawiać kulturystyki tylko wygania do roboty :(
MrPietak, wklej jakies swoje foty na forum - trochę brakuje nam tematów malarskich do konkursu.
szczekan

Poprzednia strona