czy da się żyć ze sztuki?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Jagoda Pn, 17 stycznia 2011, 23:40

oldmalarz napisał(a):
mnie..????? a po jaka cholere.??? ..ja nie wyrazałem takich deklaracji .. :nuda:

no to nie rozumiem o co chodzi z Zegalskim.....wyrażnie piszesz,że dzięki marszandom i promotorom jest sławny i bogaty a maluje jak wszyscy , więc weż sobie promotora i też będziesz jak żegalski....już widzę jak odpowiadasz,że nie chcesz nim być....czyli masło maślane , nie wiadomo o co chodzi :) a tak na marginesie to mój post potraktowałeś zbyt dosłownie .
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez oldmalarz Pn, 17 stycznia 2011, 23:41

Jagoda napisał(a):no to nie rozumiem o co chodzi z Zegalskim.....wyrażnie piszesz,że dzięki marszandom i promotorom jest sławny i bogaty a maluje jak wszyscy , więc weż sobie promotora i też będziesz jak żegalski....już widzę jak odpowiadasz,że nie chcesz nim być...

nie to że nim nie chce byc ..nie mam papierów nie mam ukąłdów nie mam pieniedzy jestem "z nizin społecznych" innymi słowy .."plebes" u "szlachty " nie ma szans ..i do tego jestem kopisą..bo nim chciałem byc..
rozmowa była ogólna O stanie rzeczy .. a nie o zazdrosci czy checi bycia sławnym..i bogatym..

..
Jagoda napisał(a):to mój post potraktowałeś zbyt dosłownie .

to trzabyło ując w cudzysłów..
Ostatnio edytowano Pn, 17 stycznia 2011, 23:50 przez oldmalarz, łącznie edytowano 5 razy
oldmalarz

Postprzez columb26 Pn, 17 stycznia 2011, 23:44

Żyć ze sztuki?? Kto by nie chciał .Już pisałem w innym poście ze gratuluję wszystkim którzy w dobie "wydruków płytowych" dają radę. Grunt to być zadowolonym i obojętnie czy jest to pasją , czy pracą, a może i obiema rzeczami naraz. W sumie to w dzisiejszych czasach można zadać pytanie czym jest sztuka??? dokąd zaszła i dokąd zmierza.... :nuda:
columb26

Postprzez oldmalarz Pn, 17 stycznia 2011, 23:52

columb26 napisał(a): czym jest sztuka??? dokąd zaszła i dokąd zmierza.... :nuda:

- lokatą..
-na salony aukcujne
- do sejfów..
oldmalarz

Postprzez Jagoda Pn, 17 stycznia 2011, 23:56

oldmalarz napisał(a):[

to trzabyło ując w cudzysłów..

masz rację , TRZABYŁO
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez Jagoda Wt, 18 stycznia 2011, 00:07

columb26 napisał(a): czym jest sztuka???

dla mnie ...pasją życia
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...
1..

Postprzez oldmalarz Wt, 18 stycznia 2011, 00:08

cieszy mnie ze sie rozumiemy
oldmalarz

Postprzez columb26 Wt, 18 stycznia 2011, 00:13

Dla mnie tez jest pasją, hobby i niech tak narazie zostanie.....Oldek w sposob materialny wyjaśnił czym jest, tyle ze mi chodziło raczej o trend, styl itd...teraz jakis typ nawet "kijem" maluje obrazy a najsmieszniejsze jest w tym to , ze ludzie go kupują :lol: :lol: :lol:
columb26

Postprzez Galandir Wt, 18 stycznia 2011, 00:24

wiecie co od takich pogadanek wątroba gnije ;) ocenianie , pisanie kto lepszy kto gorszy, kto namaluje a kto nie namaluje !!!! ani nam do nowosielskich ani do łazorków i innych jęzorków. w chwili narodzin ktoś dał nam jakiś talent z adnotacja by kiedyś zacząć malować i czerpać z tego przyjemność a nawet mamone. Zatem malujmy i niechaj nam wątroba nie gnije od porównań, wyścigów ani głupich uwag czy też docinek ( pisze ogólnie patrząc z perspektywy czasu jakie to rzeczy dzieją sie na forach malarskich) czego sobie i wszystkim życzę.
Galandir

Postprzez Jagoda Wt, 18 stycznia 2011, 00:28

Galandir jesteś WIELKI.... :brawo: :brawo: :brawo:
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...