czy da się żyć ze sztuki?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

Postprzez Galandir Cz, 20 stycznia 2011, 00:04

"oda do malarza"

malarzyno
tys co obraz stworzył
zali obraz twój, prócz istnienia grosza nie pomnożył?

malarzyno
biedaku mierny
nie lepiej zostać było odźwiernym?

:lol: :lol: :D
Galandir

Postprzez oldmalarz Cz, 20 stycznia 2011, 00:17

no i jednak ..kazdy chce widziec swiat takim jakim chce widziec...nawet niedorzecznym i zadne nawet najbardziej logiczne argumenty nie pomogą .
:(

Indygo napisał(a):Czyżby uroda stała wyżej w preferencjach mężczyzn niż mądrośc?

powiem całkowicie szczerze z reka na sercu że juz dawno zadne zdanie nie wywarło na mnie takiego wrażenia jak to.. ...
trup.jpg
trup.jpg (15.51 KiB) Przeglądane 8290 razy

....tak reczywiscie jestem z innego swiata ..-tego realnego..
oldmalarz

Postprzez Galandir Cz, 20 stycznia 2011, 00:35

dobra oldek koniec dramatyzowania czas zejść na ziemie ;) życie jest piękne i gwiazdy migocą :D twój fatalizm i dramatyzm za bardzo nas ściąga na ziemie. nie chcemy tego bo dobrze jest nam żyć w naszym indywidualnym i subiektywnym świecie :) mimo kilku problemów życiowych chce przeżyć życie po swojemu ze swoim urojonym punktem widzenia ;) jesteś malarz i dawaj nam wiedzę na temat malarstwa a nie życia i proszę o to innych. :ok:
Galandir

Postprzez oldmalarz Cz, 20 stycznia 2011, 00:42

Galandir napisał(a):. nie chcemy tego bo dobrze jest nam żyć w naszym indywidualnym i subiektywnym świecie :) :

rozumiem cie ..bardzo dobzre wiem jak bardzo dobzre jest ci zyc w twoim swiecie zycze ci z całego serca zeby nic ci sie w nim nie zmnieniło ..jesli ci tak dobrze zyc (jak to sam własnorecznie napisałes.)...wiem z twoich słów ze ty masz z nas najlepiej prawda.???? ;)
oldmalarz

Postprzez Galandir Cz, 20 stycznia 2011, 01:51

Obrazek
Galandir

Postprzez MPietak Cz, 20 stycznia 2011, 08:25

[quote="Indygo"][
A pamiętasz naszą miss świata? Nazywa się Aneta Kręglicka quote]-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Indygo masz wiele racji. Jednak to co widać na fasadzie nie zawsze jest prawdziwe żeby to sprawdzić trzeba by zajrzeć.Malarz malując obiekt widzi fasadę budynku nie interesuje go co w środku.Odnośnie pani Kręglickiej myślę,że dziś jest piękniejsza niż wówczas gdy była mis.Tylko, że jej uroda to po części zasługa poprawiaczy urody.Kobieta 50paro letnia wyglądająca jak 30 przyznasz to nie jest prawdziwe.Mówisz ,ze wybiła się mimo ,ze nie miała żadnych promotorów.Zgoda trzeba jednak pamiętać o jednym w tamtym czasie było zapotrzebowanie na kogoś z za żelaznej kurtyny,podobnie było z wyborem Wojtyły.Wreszcie nagroda Nobla dla Wałęsy,tu trąca polityka.Nie ma przypadków,może są, ale to potwierdza regułę,ze ich nie ma.Wiem jak to brzmi napisałem to z premedytacją.Ta wiadomość dla m?????????????????????
Ostatnio edytowano Cz, 20 stycznia 2011, 10:07 przez MPietak, łącznie edytowano 2 razy
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez MPietak Cz, 20 stycznia 2011, 08:32

Galandir nie mam pojęcia kogo sobie wyobraziłeś na końcu lej linki,a może to przesłanie dla kogoś konkretnego? Mam nadzieję że nie poczujesz się zawiedziony,ale nic z tego :lol: ;)
MPietak
3.
1...

3.
1...

Postprzez Indygo Cz, 20 stycznia 2011, 10:37

@MPiętak - Anetę Kręglicką dałam jako przykład długonogiej blond piękności z dużym rozumkiem i nic więcej.
Indygo

Postprzez oldmalarz Cz, 20 stycznia 2011, 12:37

MPietak napisał(a): w tamtym czasie było zapotrzebowanie na kogoś z za żelaznej kurtyny,podobnie było z wyborem Wojtyły.Wreszcie nagroda Nobla dla Wałęsy,tu trąca polityka.Nie ma przypadków

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
i koniecznie trzeba dodac ze tytuł miss swiata daja oczywiscie za rozum nie za urode.. ;)
oldmalarz

Postprzez Jagoda Cz, 20 stycznia 2011, 13:46

Oj Panowie....trochę więcej samokrytyki ...a nie tylko jaki to Świat jest ,,be,,...jakie to układy ....jaka to niesprawiedliwość....pisanina bez sensu i logiki, ale cóż jak powtarzałam już nie raz, wyrażajcie dalej swoje Poglądy i Teorie...wolność !!! :dance:
Jagoda
3.
1...
.
..
...
1..

3.
1...
.
..
...